Svar på påhopp från ledare i Sydöstran gällande ”Polska valet ett bakslag” | Sverigedemokraterna i Blekinge

Svar på påhopp från ledare i Sydöstran gällande ”Polska valet ett bakslag”

I Sydöstrans ledare 2020-07-13 kunde man bland annat läsa fölande om vårt parti.

Detta är så pass felaktigt och långsökt att distriktsordförande Camilla Karlman skickade in ett svar på denna ledare. Svaret Camilla skickade in var fölajande:

 

Svar på ledaren ”Polska valet ett bakslag”

Jag blir lite förvånad över ledaren då den tar upp saker om mitt parti Sverigedemokraterna som jag anser är för svart eller vitt. Bara för att man inte är helliberal betyder det inte att man avskyr alla liberala tankar eller om man går med i pridetåget att man då stödjer alla RFSLs tankar. Mitt parti Sverigedemokraterna har en ganska liberal inställning till allt från företagsfrågor till synen på abort om man ser det i ett internationellt såväl svenskt perspektiv. Vi har en social syn när det kommer till skyddsnät och vård, däremot säger vi nej till extremliberala idéer om att ha helt öppna gränser eller att tillåta tidelag. Vi säger nej till prostitution som RFSL förespråkar och vi säger nej till socialistiska idéer som begränsar människors vardag.

Även om vi är ett socialkonservativt parti så står vi LÅNGT bort från Andrzej Duda och partiet Lag och rättvisa (PIS). Att se Sverigedemokraterna som samma parti som ett nationalkonservativt parti i Polen är inte bara missvisande utan även fel, samtidigt som vi kan dela vissa sakpolitiska frågor till exempel när det kommer till EU politik samt frågor som skattefinansierad skolgång, skattefinansierad sjukvård, lag och ordning med strängare straff.

Saker och ting är inte svart eller vitt idag, vilket det inte heller är i region- och kommunpolitiken. Alliansen i regionen gick ut med att de ville höja skatten lika mycket som Vänsterpartiet, vilket Socialdemokraterna och vi Sverigedemokrater satte stopp för. Moderaterna i Karlskrona har samarbetat med Vänsterpartiet i kommunala frågor samtidigt som bland annat Kristdemokrater och Vänsterpartister styr sida vid sida i Olofström. Detta betyder dock inte att man alltid kan lägga dem i samma skål och tillskriva dem varandras politik.

Ibland kan man göra det lätt för sig genom att klistra olika epitet på såväl personer som politiska partier, för att skapa en polarisering mellan vi och dom, men så enkel är inte politiken längre och det blir ofta fel att göra det. Tyvärr finns det fortfarande samhällsdebattörer och politiker som gör det och oftast då för att antingen trycka ner någon annan eller för att lyfta sig själv. Själv önskar jag en mer saklig debatt där det framgår vad som man har gemensamt istället för att kleta epitet på varandra, som hör hemma i förra seklet.

 
 
Camilla Karlman 
Distriktsordförande Sverigedemokraterna
2020-07-14